1: آیا خارج شدن مایع از دختران در اثر خواندن یا شنیدن یا فکر کردن به مسائل جنسی یا دیدن فیلم شهوت انگیز باعث غسل جنابت می شود؟ هر چند تحریک کم باشد ولی مایع خارج شود؟ لطفا کامل توضیح دهید.
جواب : حصول جنابت در بانوان به دو طریق است:
الف) دخول
ب ) خروج منى.
البته هر مایعى که از زنان خارج شود، منى نیست. تنها ترشحاتى که در اوج لذت جنسى خارج مىگردد، حکم منى را دارد.
بنابراین ترشحاتى که با اندکى شهوت و خوشایندى مانند موارد یاد شده در سوال خارج مىشود پاک است و غسل ندارد ولى مایعى که همراه با اوج شهوت (ارگاسم) از زن خارج مىشود و بدن همراه آن سستى پیدا می کندحکم منى را دارد و موجب جنابت است.
در این جا ذکر یک قاعده کلى نیز مفید است و آن اینکه تا زمانى که یقین به خروج منى و یا رسیدن به آن حالت نهایى نباشد حکم جنابت جارى نمىگردد. بنابراین به مجرد اینکه رطوبتى از بدن خارج شد و یا هیجانى در بدن به وجود آمد جنابت حاصل نشده است.
ممکن است دختر هم جنب شود. اما تا یقین به جنابت پیدا نکند ،غسل واجب نمی شود.
اگر زن بر اثر تحریک های جنسی به قدری تحریک شود که به اوج لذت و شهوت جنسی برسد و در آن حال مایعی از او خارج شود جنب می شود و باید غسل جنابت کند.
اگر به اوج لذت نرسد و مایع خارج شود و یا به اوج لذت برسد ، ولی مایعی خارج نشود و یا شک کند که مایعی خارج شد یا نه ،جنب نمی شود و غسل لازم نیست.
زن اگر یقین به خارج شدن منی پیدا کند ، جنب می شود . اگر یقین پیدا نکند ،جنب نمی شود. بنابراین مواقعی که زن بر اثر تحریک های شهوانی مقداری لذت می برد و در آن حال رطوبتی از او خارج می شود ،چون به اوج شهوت نرسیده ،جنب نمی شود . رطوبت خارج شده هم پاک است و وضو و غسل را باطل نمی کند.(1)
اوج لذت و شهوت به حالتی گفته می شود. که در آن حال معمولا انسان از خود بی خود می شود . لذت زیادی می برد و منی بیرون می ریزد. بعد از تمام شدن آن حال انسان احساس تخلیه شدن و ارضا می کند . حالت شهوتش تمام و بدنش سست می شود . حالت تحریک آمیزی که قبل از تخلیه شدن داشت ، دیگر آن حالت را ندارد. مثل این که انسان گرسنه دلش غذا می خواهد ، ولی وقتی غذا خورد و سیر شد، دیگر میل به غذا ندارد.
پی نوشت:
1. آیت الله خامنه ای، استفتاآت ،سوال 171.
جواب
خواهر گرامی آنچه از شما خارج می شود ودى ( آبى که بعد از خروج بول (ادرار)خارج مىشود.)است و نه منی بنابراین هر آبی که از بدن خارج می شود حکم منی را ندارد و موجب غسل نمی شودبیش از حد خود را مشغول این امر نکنید اگر منی در بدن شما اضافه باشد به صورت طبیعی در حالت خواب (احتلام)از شما خارج می شود والا گرفتار عمل حرام خود ارضایی می شوید.
اگر یقین به خروج منی داشته باشید جنب می شوید ولی باید توجه داشته باشید که هر مایعی که شبیه منی است، منی نیست و باعث جنابت نمی شود. اگر هم شک داشته باشد باید به نشانه های منی رجوع کنید فتاوای مراجع تقلید درباره نشانه های منی به شرح ذیل است:
همه مراجع (به جز آیات عظام بهجت، صافى و مکارم):
خروج منى در مرد داراى سه نشانه است:
1. همراه با شهوت باشد.
2. با جستن بیرون آید.
3. بدن سست شود.
اگر هیچ یک از نشانههاى سه گانه و یا یکى از آنها را نداشت، حکم به منى نمىشود؛ مگر آنکه از راه دیگرى یقین کند که منى است.
خروج منى در مرد داراى دو نشانه است:
1. همراه با شهوت باشد.
2. با جستن بیرون آید.
اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکى از آن دو را نداشت، حکم به منى نمىشود؛ مگر آنکه از راه دیگرى یقین کند که منى است.
توضیح بیشتر:
آبهایی که از انسان خارج می شود پنج قسم است.
1- بول:
2-منى: آبى است که در اوج شهوت (ارگاسم) خارج می شود و به دنبال آن بدن سست می شود و انسان لذت می برد.
3- مذى: آبى است که نوعا هنگام تحریک مختصر جنسى و بعد از آن خارج مىشود.
4- وذى: آبى است که بعد از خروج منى خارج مىشود.
5- ودى: آب سفید رنگی است که بعد از بول کردن خارج مىگردد.
حکم آبها:
1- بول و منی نجس است و طهارت لازم دارد. با خروج منی غسل جنابت نیز به انسان واجب می شود.
2- آبی که گاهی بعد از شوخی با همسریا تحریک شهوت از هر طریقی, بدون ارگاسم، خارج می شود( مذی)پاک است و غسل ندارد و وضو و غسل را باطل نمی کند.
3- آبی که گاهی بعد از بول خارج می شود( ودی) و شباهت به منی دارد آن هم موجب غسل نمی شود، ولی اگر یقین داشته باشد که با بول برخورد داشته, نجس است و لازم است محل خروج را تطهیر شود.
4- همین طور آبی که گاهی بعد از منی بیرون می آید و به آن (وذی) می گویند, به خودی خود پاک است و موجب غسل نمی شود, اگرچه شخص قبل از آن به واسطه خروج منی جنب شده و به غسل نیاز دارد.
بنابراین هر آبی که از بدن خارج می شود حکم منی را ندارد و موجب غسل نمی شود.