:
:
:
:
:
:
- 12 روش برای افزایش نور و بازدهی انواع لامپ + تضمینی
- بهترین روانشناس در شیراز
- کدام مارک تشک طبی بهتر است
- معرفی سایت تخصصی تولید نوار نقاله و ویفیدر
- در سفر به هفشجان از کجا دیدن کنیم؟
- کامپوزیت Geotextile-geonet چیست ؟
- خدمات نگهداری و پشتیبانی شبکه تهران
- تبلیغات محلی چیست؟
- بررسی تفاوت های کامپوزیت با لمینت دندان
- معماری داخلی هلگر
- تجهیزات انتقال مواد جاذبه ای از جمله قیمت رولیک خرید پایه رولیک و بچینگ سیمان
- بررسی
- درب شیشه ای تلسکوپی اصفهان
- بالابر هیدرولیک چیست ؟ (مزایا و معایب )
- پروژه ستین
- خرداد ۱۴۰۱
- فروردين ۱۴۰۱
- آذر ۱۴۰۰
- آبان ۱۴۰۰
- مهر ۱۴۰۰
- شهریور ۱۴۰۰
- مرداد ۱۴۰۰
- تیر ۱۴۰۰
- خرداد ۱۴۰۰
- ارديبهشت ۱۴۰۰
- بهمن ۱۳۹۹
- دی ۱۳۹۹
- آذر ۱۳۹۹
- آبان ۱۳۹۹
- مهر ۱۳۹۹
- مرداد ۱۳۹۹
- تیر ۱۳۹۹
- خرداد ۱۳۹۹
- ارديبهشت ۱۳۹۹
- فروردين ۱۳۹۹
- بهمن ۱۳۹۸
- آذر ۱۳۹۸
- آبان ۱۳۹۸
- مهر ۱۳۹۸
- شهریور ۱۳۹۸
- مرداد ۱۳۹۸
- تیر ۱۳۹۸
- خرداد ۱۳۹۸
- ارديبهشت ۱۳۹۸
- فروردين ۱۳۹۸
- اسفند ۱۳۹۷
- بهمن ۱۳۹۷
- دی ۱۳۹۷
- آذر ۱۳۹۷
- آبان ۱۳۹۷
- مهر ۱۳۹۷
- مرداد ۱۳۹۷
- تیر ۱۳۹۷
- خرداد ۱۳۹۷
- اسفند ۱۳۹۶
- دی ۱۳۹۶
- آذر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۶
- مهر ۱۳۹۶
- شهریور ۱۳۹۶
- مرداد ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- خرداد ۱۳۹۶
- اسفند ۱۳۹۵
- دی ۱۳۹۵
- آبان ۱۳۹۵
- مرداد ۱۳۹۵
- تیر ۱۳۹۵
در این متن قصد داریم تا شما را تا حد امکان با آزمون نظاممهندسی، شرایط آزمون، رشتههایی که میتوانند در آزمون شرکت کنند، واجدین شرایط ثبتنام، نحوه قبولی و... آشنا کنیم.
آزمون نظاممهندسی چیست؟
آزمون نظاممهندسی یک آزمون جزوه باز هست که معمولاً سالی ۲ بار که یکبار در نیمه اول و یکبارهم در نیمه دوم سال برگزار میشود. این آزمون برخلاف خیلی از آزمونها محدودیت و حدنصابی برای تعداد قبولی ندارد و مثل بقیه آزمونهای استخدامی نیست که تعداد افرادی که میتوانند قبول شوند مشخص باشد و رقابت برای پیشی گرفتن از دیگر داوطلبان و رسیدن به نمرات خیلی بالا باشد تا بتوان جزو قبولشدهها باشی، بلکه مانند آزمونهای دانشگاهی قبولی در آن منوط به کسب ۵۰% درصد نمره هست که البته سؤالات بهصورت تستی هست و نمره منفی هم دارد.
آزمون نظام مهندسی برای چه رشتهها و چه کسانی هست؟
همانطور که از اسم آزمون پیداست این آزمون برای مهندسین هست. البته نه همه رشتههای مهندسی مانند مهندسی کشاورزی، یا مهندسی کامپیوتر. بلکه برای رشتههای هفتگانه مربوط به ساختمانسازی و شهرسازی هست.
فارغالتحصیلان رشتههای هفتگانه که حق شرکت در آزمون نظاممهندسی را دارند شامل عمران، معماری، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشهبرداری و ترافیک هست.
البته به این نکته باید توجه داشت که این آزمون در ۷ رشته و ۱۳ صلاحیت برگزار میشود که بعضی رشتهها در ۳ صلاحیت برگزارشده و بعضی دریکی که در پایین به آن میپردازیم
۱. رشتهی عمران دارای ۳ صلاحیت زیر:
- عمران اجرا
- عمران نظارت
- عمران محاسبات
۲. رشتهی معماری دارای ۳ صلاحیت:
- معماری نظارت
- معماری اجرا
۳. رشتهی تأسیسات مکانیکی دارای ۲ صلاحیت:
- تأسیسات مکانیکی نظارت
- تأسیسات مکانیکی طراحی
- تأسیسات مکانیکی اجرا (برای دارندگان پایه 2 نظارت)
۴. رشتهی تأسیسات برقی دارای ۲ صلاحیت:
- تأسیسات برقی نظارت
- تأسیسات برقی طراحی
- تأسیسات برقی اجرا (برای دارندگان پایه 2 نظارت)
۵. و بقیه رشتهها دارای یک صلاحیت:
- آزمون شهرسازی
- آزمون نقشهبرداری
- آزمون ترافیک
آیا همه فارغالتحصیلان رشتههای هفتگانه میتوانند در آزمون نظاممهندسی شرکت نمایند؟
جواب این سوال خیر است. غیر از داشتن مدرک مهندسی از دانشگاه معتبر برای شرکت در این آزمون نیاز به داشتن سنوات کاری هم هست؛ که این سنوات به شرح زیر هست:
- برای مقطع تحصیلی کارشناسی ۳ سال سابقه کار
- برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ۲ سال سابقه کار
- برای مقطع تحصیلی دکتری ۱ سال سابقه کار
که این سوابق کاری باید در رشته مرتبط و بعد از گرفتن مدرک باشد؛ اما برای داوطلبانی که قبلا دارای کاردانی بودهاند به ازای هر ۵ سال سابقه کار با مدرک کاردانی در صورت هم رشته بودن (مدرک کاردانی و کارشناسی هم رشته باشند) یک سال سنوات محاسبه میشود و حداکثر ۲ سال به سنوات مهندسی اضافه خواهد شد. همچنین برای کمتر از ۵ سال هم بهتناسب به سنوات مهندسی اضافه خواهد شد.
آیا قبولی در آزمون نظاممهندسی آسان است؟
باید در نظر داشت بااینکه این آزمون جزوه باز است اما قبولی در آن بهراحتی نمیباشد و خیلی از داوطلبان نمیتوانند حدنصاب نمره را کسب نمایند.
البته ما در اینجا سعی میکنیم ۲ راهکار برای شما ارائه دهیم تا به نتیجه دلخواه برسید.
راهکار اول استفاده از کلید واژه آزمون نظام مهندسی در جلسه آزمون هست. همانطور که میدانید تعداد منابع آزمون نظاممهندسی زیاد هست و در بعضی رشتهها تا ۳۰ کتاب جزو منابع آزمون هست. با اینکه آزمون جزوه باز است اما زمان آن محدود بوده و شما با داشتن این تعداد کتاب در جلسه آزمون مسلما با کمبود وقت مواجه میشوید.
فکر کنید ۱ سوال را میخواهید پاسخ دهید اما با توجه به تکثر منابع کلاً یادتان رفته پاسخ این سوال در کدام کتاب هست، یا اینکه در این منابع بعضی مطالب مشترک هست و ممکن است در ۲-۳ کتاب درباره آن مطلب توضیح داده شده باشد، در اینجا شما میتوانید با کمک کلیدواژه آزمون نظاممهندسی بهراحتی کتاب و صفحه موردنظر را بیابید و در میان انبوه کتابها مستقیم سراغ پاسخ سوال بروید.
راهکار دوم اما تستزنی زیاد هست. همانطور که همه میدانیم برای حرفهای شدن در هر کاری نیاز به تمرین زیاد در آن کارداریم، شما وقتی یک کاری رو برای اولین بار انجام میدهید خب مسلما با سرعت خیلی پایین آن را انجام داده و اشتباههای شما هم زیاد است اما اگر ۱۰۰۰ بار آن کار را تکرار کنید سرعت انجام خیلی بالا رفته و ضریب اشتباهات خیلی کاهش پیدا کرده است.
شما هرچقدر هم خوانده باشید و اطلاعاتتان کامل باشد اما اگر قبل آزمون چندین سوال را پاسخ نداده باشید وقتی سر جلسه مینشینید و برای اولین بار میخواهید پاسخ سؤالات را بدهید حتما دارای اشتباهاتی هستید مثلا ممکن است به آخر سوال دقت نکنید که معمولاً دارای کلمات منفی هست مثل نمیباشد، ولی اگر قبل آزمون تستزنی زیاد با استفاده از نمونه سؤالات تألیفی مباحث مقررات ملی و سؤالات سالهای قبل انجام دهید به نقاط ضعف خود پی برده و بهراحتی در آزمون قبول خواهید شد.
چه نهادی متولی برگزاری آزمون هست؟
متولی برگزاری آزمون دفتر مقررات ملی و نهاد برگزارکننده و مجری سازمان سنجش کشور هست و آزمون در تمام مراکز استانها و بیشتر شهرهای بزرگ برگزار میشود